vrouw met hond

Toen ik de eerste keer bij hen kwam werd ik getroffen door de zorgzaamheid van deze lieve mensen voor hun twee honden. Ze wilden het allebei zo graag goed doen. Het probleem was enerzijds de dominantie van een grote berghond die hen zelf en soms voorbijgangers schrik aanjoeg. Anderzijds werd hun plezier verstoord omdat de andere hond, een jachtig type, buiten alle kanten op vloog en hierin niet te corrigeren was.

Uiteindelijk ben ik er tweemaal geweest waarbij ik mij heb gefocust op zowel het gedrag van beide honden als datgene wat dit gedrag bij de eigenaresse los maakte. Het inzicht dat het gevoel van onveiligheid uit haar jeugd speelde in het heden maakte dat zij weer de regie nam ten opzichte van haar dominante hond. Ze had hem niet meer nodig voor haar veiligheid. Daarnaast kreeg zij het inzicht dat zij eigenlijk zichzelf veroordeelde om de emotionele en lichamelijke toestand waarin zij op sommige dagen kan zijn. Door hier samen aan te werken kan ze nu haar kracht aanwenden om leider te zijn van de hond in plaats van zich te verliezen in de strijd met zichzelf. Door de andere jachtige hond te leren dat het baasje in de gaten houden hartstikke leuk is omdat het wat oplevert zagen we binnen 5 minuten dit dier veranderen van een racehond in een attente hond. Voor het eerst geen trekkende hond meer!

Door mij niet alleen te richten op de honden zelf, maar vooral ook gevoel te hebben voor de innerlijke drijfveren van de eigenaresse is er balans en zelfverzekerdheid ontstaan bij zowel de honden als de eigenaren! Ik werd daarbij geraakt door de bereidheid van de eigenaren hun patronen te onderzoeken om ze te kunnen veranderen.

Logo hoge resolutie laag

Facebook
linkedinmail