De afgelopen tijd heb ik een paar mooie momenten meegemaakt waarbij tijdens mijn behandeling er diepe rust ontstond bij de hond die ik behandelde.

En telkens ontstond het op het moment dat ik mij openstelde voor dat deel van de Soul van het dier dat aandacht nodig had. Het kon zijn dat het dier een deel van zichzelf was kwijt geraakt door een heftig en plotselinge ervaring, of dat het dier langzaam los was gekomen van zijn lijf door ziekte en slechts op kracht nog door het leven stapte.

Het kan zijn dat zo’n dier in diepe rust aan het verwerken is. Maar ik denk eerder dat het een vorm van re-integreren is. Na afloop zag ik telkens een glimp van een andere hond, de hond zoals hij in de kern bedoeld is. Wat meer terug bij zijn oorsprong.

Voor mij is het in ieder geval het bewijs dat we er soms niet komen met alleen (kruiden)geneesmiddelen, opdoen van nieuwe (betere) ervaringen of opheffen van blokkades. Dan moet er iets gevuld of teruggebracht worden in de Soul van het dier.

Ik schrijf al langer over de verschillende lagen van het dier en hoe zij elkaar beïnvloeden. En als zoon van een wiskundeleraar wilde ik graag die ene laag, die Soul, leren begrijpen. Diverse vooraanstaande wetenschappers over de hele wereld buigen zich ook over dit fenomeen. Er ontstaan allerlei theorieën en hypothesen over hoe deze werelden met elkaar in verband staan.

Ik heb besloten deze mensen hun gang te laten gaan, ik hoor het allemaal wel. Ik ben blij dat ik, onder de bezielende leiding van mijn leraar Marcel Rozemeijer, de ingang heb gevonden naar deze wereld zodat ik dieren het stukje heling kan geven die ze eventueel nodig hebben. Voor mij is het een aanvulling op de diergeneeskunde in reguliere en alternatieve vorm.

En ik word er blij van: een dier in diepe rust terwijl hij het stukje aan het ophalen is dat hij gaande weg is kwijtgeraakt. En soms gaat het zelfs verder dan dat. Een klant vertelde: ‘Het was net of ik ook een stuk van mij/onszelf terugvond door alles wat je zei en deed’.

Facebook
linkedinmail