In een eerder blog heb ik verteld over de drie lagen van het dier:

  • De fysieke laag
  • De energetische laag
  • En de emotionele laag

De fysieke laag is de tastbare en zichtbare laag. We kunnen het zien, voelen, horen en meten. Op deze laag wordt vaak gezocht naar een causaal verband tussen oorzaak en gevolg. Door middel van wetenschappelijk onderzoek proberen we deze verbanden helder te krijgen.

De energetische laag is de laag waarbinnen er een evenwicht geldt tussen de Yin en de Yang. Raken deze uit balans door invloeden van buitenaf of inwendig, dan zie je door het lichaam heen diverse organen ook uit balans raken. Deze invloeden kunnen divers zijn. Er kan sprake zijn van een emotie zoals angst en frustratie die de energiestroom uit balans brengt. Maar het kan ook zijn dat je dier voeding krijgt die niet bij hem of haar past of wanneer het dier een heftige infectie doormaakt. Er zijn diverse apparaten waarmee je op deze laag kunt meten zoals de Biosensor en de Lecher- antenne.

De emotionele laag is feitelijk geen laag maar eerder een veld, hij is oneindig. En hierin speelt eigenlijk van alles wat weer effect kan hebben op het functioneren van het lichaam. Het is een lastige, dit veld, want wat zich hierin afspeelt is niet direct meetbaar. Maar ook al zijn we er niet direct van bewust, hij is wel op een bepaalde manier voelbaar. Voor ons, en voor ons dier. En misschien omdat hij ‘voelbaar’ is, noemen we dit veld het emotionele veld. Maar feitelijk hebben we het dan eerder over het effect dat dit veld op ons heeft, dan wat zich hierin afspeelt.

En om het nog complexer te maken: welk effect dit veld op ons heeft wordt weer bepaald door onze eigen achtergrond en erfelijkheid. Feitelijk zijn we allemaal onze eigen klankkast die trilt op een bepaald aspect in dit veld en dat geldt op vrijwel eenzelfde manier voor de dieren waar we mee samen leven.

Juist door deze complexheid en onmeetbaarheid laten we het vaak links liggen. En dat is jammer, omdat in dit veld vaak wel de bron is te vinden waarom een dier ziek wordt of waarom een dier zich op een bepaalde manier gedraagt. En waarom met behandelingen of adviezen op de fysieke laag of energetische laag, het soms toch gewoon niet helemaal lukt om het ‘goed’ te krijgen.

Daarom organiseer ik op 20 mei een studiedag voor professionals, met de bedoeling meer inzicht en instrumenten te krijgen om ook deze laag mee te kunnen nemen in het werk.

En voor mensen met dieren organiseer ik op 12 mei een opstellingsdag zodat je inzicht kunt krijgen in welke aspecten bij jou spelen in deze ‘emotionele’ laag en hoe deze doorwerken bij jezelf en bij je dier.

In dat kader ben ik ook op zoek naar mensen die al langere tijd aanlopen tegen chronische gezondheidsklachten bij hun dier en willen onderzoeken welke aspecten uit dit ‘emotionele’ veld van invloed zijn op de aandoening bij hun dier. Reacties kun je mailen naar info@eduarddeckers.nl.

Facebook
linkedinmail