Healthy Animal Network

Ziekten en gedragingen spelen zich vaak af in het fysieke, energetische en emotionele domein. Herstel kan dan vaak ook pas plaats vinden als in zulke gevallen in alle domeinen heling/genezing plaats vindt.

Daarnaast maken de behandelaar en de eigenaar zelf ook deel uit van het genezingsproces van het dier. Dat houdt in dat naast de diploma’s en vaardigheden van de behandelaar het ook belangrijk is vanuit welke intentie en passie de behandelaar zijn of haar werk doet. De eigenaar maakt met zijn of haar ervaringen en bijbehorende emoties ook deel uit van het veld waarin het dier zich bevindt en de onderlinge resonantie die hierin ontstaat.

Door je dier binnen het Healthy Animal Network op alle terreinen tegelijkertijd te laten behandelen ontvangt je dier de zorg die het verdient, en hoef jij niet je eigen weg te zoeken en voorkom je dat je van de ene therapie in de andere terecht komt. De kracht zit hem uiteindelijk in gelijktijdige behandeling op alle vlakken!

Op deze pagina vind je collega behandelaars die deelnemen aan dit netwerk.

Healthy Animal Network: gemak dient het dier.

Aanmelden voor Proef

Wil je je hond klachtenvrij krijgen, èn laten helen op zielsniveau èn een leven te bezorgen dat dat vrij is van chronische stress èn jezelf een vrije relatie met je hond te bezorgen? Klik dan hier om je aan te melden voor een proef!

Hildegard Dijkgraaf (Klassiek homeopaat)

Ruim 40 jaar werk ik met veel plezier aan het verbeteren van welzijn van mens en dier. Elke patiënt is een nieuwe uitdaging, dan speur ik als een detective naar de herkomst van de klacht.
Vaak wordt er homeopathisch voorgeschreven op basis van de huidige symptomen, zonder te kijken naar de ontstaansgeschiedenis (zoals erfelijke aanleg of aanleidingen van buitenaf, bijvoorbeeld schrik of verdriet).

Door dit alles te onderzoeken en te betrekken in de homeopathische diagnose worden de mogelijkheden sterk vergroot en zijn de resultaten blijvender. Deze manier van “speuren” maakt dat ik na jaren nog steeds enthousiast mijn werk mag doen.

www.hdijkgraafhomeopathie.nl

Marlies Garvelink Natuurgeneeskundig therapeut voor honden en paarden

De grootse uitdaging in mijn vak is het vinden van een opening waar ik bij het dier naar binnen mag komen, waar we kunnen verbinden. Wanneer ik het abstracte denken loslaat en mijn zintuigelijk antennes voor me laat werken vind ik die opening. Dan kom kom ik mijn kracht, mijn handen worden warm, dan weet ik dat de Qi (levenskracht) er is om het dier te helpen helen.

www.lunanueva.nl

Amber van Ommeren  (Dierendeskundige & Psycholoog)

Zodra mens en dier elkaar weer zien voor wie ze werkelijk zijn, vervagen alle uitdagingen. Zij vinden elkaar in liefdevolle kracht en voelen de verbintenis om wie ze zijn. Ik begeleid mens en dier in een bewustere, liefdevollere en prettigere manier van samenleven. Door de kleinst mogelijke aanpassing de grootst mogelijke verandering creëren is voor mij de kunst. Wanneer mens en dier elkaar (weer) aanvoelen, er ruimte en lef ontstaat voor het échte contact, maakt mijn hart een sprankelend dansje. Ik gun zowel mens als dier hen mooiste leven.

www.movicoaching.nl

Irene Glansbeek (Doglistener en Coach met Hond)

Ik geniet ervan als mens en hond met nieuwe inzichten probleemgedrag kunnen verbeteren of in elk geval beter kunnen managen. Soms gebeuren er dan wonderen zoals angsten van een hond die plotseling geen functie meer hebben. Zoals met een hond laatst die niet meer de huiskamer in durfde en binnen twee weken dat wel weer kon doen omdat er kennelijk in de hele sfeer en energie van het gezin wat positieve veranderingen waren. Dan voel ik me intens dankbaar en gelukkig dat ik hierin mijn bijdrage kon leveren.

www.coachenmethonden.nl

[/fusion_text][/three_fourth]

Angel Westerbeek (Klassiek homeopaat voor dieren)

Ik ben er niet om me met de massa bezig te houden, maar met datgene wat er toe doet: aandacht, respect en een luisterend oor. Niet altijd alleen met het verstand, maar ook met gevoel bezig zijn. Er is in de behandeling van dieren zoveel meer mogelijk, als we het maar willen zien en ervaren. Dus nee, alleen het rijtje opnoemen is niet mijn ding… het is zoveel meer. Alleen al de mogelijkheid om het dier en de mens erachter de hulp te kunnen bieden die nodig is, geeft enorm veel voldoening. Ervaar het, voel het en geef het dier de kans op natuurlijke wijze zijn balans terug te vinden en te behouden.

Naast mijn praktijk heb ik samen met Marian ter Horst een natuurwinkel voor hond en kat in Haaksbergen: Meat & More. Deze combinatie maakt dat mensen op natuurlijk gebied op één plek terecht kunnen.

https://www.angelwesterbeek.nl/

Sandra Hoogendoorn (Natuurgeneeskundig Diertherapeut & Healing Touch for Animals practitioner)

Het is fantastisch om te mogen bijdragen aan de natuurlijke gezondheid van dieren.  Op zoek gaan naar een gerichte aanpak voor hond of paard is iedere keer weer een interessante en uitdagende reis. Mijn handen zijn mijn meest favoriete instrumenten, zij geven richting aan en ik volg.

www.praktijkcallofnature.nl

Sabina van Loon

(Holistisch therapeut voor honden, Acupressuur, Cranio Sacraal en TTouch practitioner voor honden)

Wanneer ik met de honden werk in de praktijk, contact maakt, zijn we even één.
Zonder specifieke verwachtingen , maar met veel geduld en respect, zorgen we samen dat de kennis , intentie en compassie, de Qi weer laat stromen, daar waar het is gestagneerd.
Niet één hond is standaard, iedere hond is een individu, zoals ieder moment opzichzelfstaand is.

www.sabinavanloon.nl

Judith Hofman Kynologisch Massagetherapeut (Opleider Kynomassage), TTouch Practitioner II, Kynologisch Instructeur

Aanraking geeft een diepe verbinding tussen hond en mens, waardoor er meer bewustzijn en ontspanning ontstaat. Onze leefwereld is een enorme uitdaging voor ons allemaal en geeft snel stress. Dat werkt door op lichaam en geest. Mijn passie is om mensen meer bewust te maken van de emoties en communicatiesignalen van de hond, waardoor hond en mens meer in verbinding met elkaar kunnen leven. Mijn manier is om deze unieke verbinding via aanraking in beweging te brengen en hond én mens op eigen tempo spanning te leren loslaten. Deze beweging kan oppervlakkig blijven maar, als hond en mens er aan toe zijn, ook dieper gaan en bijvoorbeeld trauma’s uit angst of pijn in beweging brengen.  

www.kynomassage.nl

Monique van Herpen ~ kynologisch gedragstherapeut & coach voor hond-en-mens

Als naast alles wat je hoofd weet over honden, ook de oneindige wijsheid van je hart mee mag doen, dan Ont-moet je jezelf en je hond. Dan kom je in je kracht en ga je stralen, ongeacht wat er speelt tussen jou en je hond.
Dat is het proces waarvoor mijn hond Roos mij heeft uitgenodigd en wat geleid heeft tot een (h)eerlijk leven samen. En dat gun ik jou ook….
Mag ik je Ont-moeten bij www.highfive4dogs.nl

Facebook
linkedinmail