Ervaringen

Ik heb vanochtend een telefonisch gesprek gehad met Eduard Deckers betreffende het gedrag van mijn hond. Door het gesprek alleen al heb ik een kijkje in mijn eigen leven gekregen. Een nieuw inzicht wat verder gaat dan alleen de relatie die ik heb met mijn hond. Ik zie dat wat speelt tussen mijn hond en mij, een weerspiegeling is van mijn dagelijkse leven. Fijn om een buitenstaander mee te laten kijken en super dat ik niet een a la minute oplossing krijg aangeboden zoals vele gedragstherapeuten doen. Wat Eduard doet, rijkt namelijk veel verder dan dat. Ik ben heel benieuwd wat Eduards coaching mij nog meer gaat brengen!
Patricia met haar hond Skye
Ik kwam bij Eduard met een vraag over mijn hond, die vaak blaft als we bezoek krijgen. Zodra iedereen zit is het over, maar tijdens het begroeten, dan blaft ze. Eduard vroeg me van alles over mijn hond, ook dingen die er niets mee te maken leken te hebben. Daarmee bracht hij mijn vraag in een veel breder kader. Hoe de hond bij ons gekomen is, bijvoorbeeld en waarom we haar hebben gekozen. Door er zo over te praten, ging ik als het ware opnieuw naar mijn hond kijken. Ook vroeg Eduard wat dit alles met mij te maken heeft, met hoe ik de dingen doe en in het leven sta. Het was maar een kort consult, die me niet direct een heel concreet antwoord gaf, maar het bracht wel iets in beweging. Een verandering in het contact met mijn hond. En ik merk dat als ik rustig blijf en accepteer dat ze even blaft als er bezoek is (wat het bezoek vaak helemaal niet erg vindt), dan blijft de sfeer ontspannen en is het sneller over.

Eduard’s aanpak is vriendelijk, geïnteresseerd, verrassend en inlevend. Met veel respect voor het dier en zijn baasje. Een aanrader voor iedereen die werkelijke verbinding met zijn dier wil maken en verder wil kijken dan corrigeren van gedrag door straffen en belonen.

Denise met haar hond Pluq
Donderdag 4 februari is Eduard bij mijn paard en mij langs geweest. Het is niet zo dat er problemen zijn met het gedrag van mijn paard en ook niet met onze relatie.
Jaren geleden heeft Monchou een zware blessure aan z’n linker achterbeen gehad en en sinds een koliekoperatie eind juni 2013 heeft hij niet meer echt lekker gelopen.
Hij wordt behandeld door een dierenarts van kliniek den Hoek en er zit wel vooruitgang in, maar het gaat met ups en downs en na bijna 3 jaar begint het me een beetje op te breken. Ik ben overbezorgd en raak geobsedeerd door de gezondheid van mijn paard.
Dit was voor mij de reden om de hulp van Eduard Deckers in te roepen. Ik vind het lastig precies te zeggen wat er allemaal gedaan is. Twee dingen zijn me duidelijk bijgebleven. Eduard kan de situatie heel goed van een andere, verrassende kant bekijken. En dit geeft weer ruimte als je eigen gedachten zijn vastgeroest in een bepaald stramien. Het tweede is dat hij met Monchou gewerkt heeft met klankschalen. Ik vond het erg leuk om te zien hoe mijn paard van wantrouwend ging naar heel ontspannen en uitgebreid gapen.
Wat ik ten slotte ook heel fijn vind is de follow up naderhand per mail. Ook dan weet hij net een andere kijk op de situatie te geven, waardoor je aan het denken wordt gezet en waardoor er ruimte ontstaat.
Natuurlijk is het niet zo dat m’n paard na 1 keer goed loopt. Dat was voor mij ook niet de insteek. Ik wilde m’n paard weer als paard gaan zien en niet als medisch probleem. Natuurlijk moet je dat echt zelf doen, maar de ‘andere’ kijk van Eduard helpt daar zeker bij.
Josien met haar paard Monchou
Nogmaals hartelijk dank voor het bijzondere gesprek. Ik heb het gevoel, dat er sinds vanochtend al iets veranderd is. Robin zocht vandaag duidelijk meer lichamelijk contact met mij. Hij was ontspannen, ook in een grotere groep honden en kwam regelmatig bij mij een aai halen. Verder is er nog iets, het is momenteel maar een gevoel, dat ik (nog) niet in woorden kan vatten, maar er is iets in beweging gekomen. Bijzonder!
Birgit met haar hond Robin
Je hebt me veel inzicht gegeven, vooral over de plek die de honden in mijn leven in nemen. Je bent haarscherp in je analyses en doorziet veel en voelt veel aan.

Het is fijn dat je de tijd neemt en het hele systeem onder de loep neemt. Ik heb er ook iets aan voor hoe ik zelf in het leven sta. De opmerking dat ik dieren red omdat ik eigenlijk zelf gered wil worden. Ik ben beter voor me zelf aan het zorgen, neem meer rust.

De vraag: ben ik hun redder of verzorger houdt me bezig. En…. Leef ik met ze voor ze?

Mij werd ook duidelijk dat ik nog meer vertrouwen mag hebben in het Goddelijke plan. Mijn redden van dieren zet me op de grote controle plek eigenlijk vanuit angst en onmacht. Dat mag ik meer overgeven. Vertrouwen is sleutelwoord .

Ik heb nog niet helemaal helder hoe ik dit concreet ga omzetten, maar het begin is gemaakt. Vanuit dit inzicht komt zeker weer een volgende stap. Je spirituele benadering zet alles in essentiëler perspectief. Het gaat wel ergens over! Niet alleen de honden maar zeker ook ikzelf kunnen hier mee verder.

Zeer bedankt!

Jeanne met haar honden Nipper, Bandhu en Corsica
Facebook
linkedinmail