Een samenwerking tussen Eduard Deckers en Honden- en Paardenschool Van Stal

‘Een fijn leven samen met je hond begint bij het herkennen en erkennen van de (individuele) behoeften van jouw hond en hoe jij daar als begeleider invulling aan kan geven.’

 

Dit principe heeft Honden- en Paardenschool Van Stal zo opgenomen in haar Basisschool. En op die manier heb je je al kunnen verdiepen in het wezen hond. Je hebt kunnen leren hoe hij communiceert en welke rol hij heeft binnen jouw gezin.

Met de cursus ‘Veldwerk’ bieden Van Stal en Systemisch Dierenarts Eduard Deckers, jou de gelegenheid een extra dimensie te verkennen, namelijk die van wederzijds samenspel tussen jou en je hond, en wat jouw hond van jou nodig heeft om helemaal in zijn oorsprong te zijn.

Achtergrond

Wederzijds vertrouwen is de basis voor een heerlijk leven met je hond. Een hond is namelijk een zelfstandig functionerend wezen die zijn eigen keuzes maakt maar ook gevoelig is voor wat jij uitstraalt. Elke hond beschikt daarnaast over eigenheid, een verzameling aspecten die deze hond zo bijzonder maken, en wellicht op basis waarvan je voor de hond bent ‘gevallen’. En in plaats dat je de hond leert voegen in jouw persoonlijk leven door middel van allerlei tips en trucs, kun je ook kijken wat de hond nodig heeft om te kunnen voegen op basis van zijn eigenheid en zelfstandigheid. Hoe maak je het samen zijn met je hond ‘easy going’?

En wellicht loop je in dat proces aan tegen obstakels die dat “easy going’ helemaal niet zo ‘easy’ maken. Obstakels die misschien frustraties bij je geven, of je laten twijfelen of je wel het goede doet.

Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een verdieping van de relatie met je hond zodat er een samenwerkingsverband ontstaat gebaseerd op een wederzijds vertrouwen.

Wat leer je?

In de vervolgcursus ‘Veldwerk’ ontdek je in welk veld jij en je hond samen voortbewegen. Wat maakt dat de hond het zus of zo doet, en welke patronen worden er hierdoor bij jezelf geactiveerd. En vice versa, want het blijft een samenspel. Maar belangrijker nog is dat je inzicht krijgt hoe je deze patronen kunt doorbreken, en mag ervaren hoe het is om vanuit heelheid een relatie met je hond te hebben. Door het volgen van deze vervolgcursus ontstaat meer vrijheid, verbondenheid en rust in de omgang met je hond.

Inhoud cursus

De cursus zal bestaan uit een combinatie van training en persoonlijke ontwikkeling. Theorie en praktijk zullen elkaar voortdurend afwisselen.

De theorie zal voornamelijk gaan over wat de hond nu eigenlijk laat zien. Daarnaast zal er verteld worden over de emotionele wisselwerking tussen mens en hond, waarin schuilt eventueel de onvrijheid? Wat maakt dat het soms zo ontzettend lastig is om het anders te doen?

De praktijk zal bestaan uit wandelingen met de groep in het bos met als doel de wisselwerking te observeren, en uit een stukje persoonlijke ontwikkeling door middel van familieopstellingen of helende rituelen. Via deze weg wordt zichtbaar en ervaar je hoe de dynamiek is tussen jou en jouw hond maar ook hoe jouw hond reageert als je de plek inneemt die hij van je vraagt vanuit eigen heelheid.

Mocht tijdens de training ‘oud zeer’ bij de hond naar boven komen die een vertrouwensrelatie bemoeilijken bestaat de mogelijkheid om dit in een afzonderlijke sessie te helen. Hieraan zijn dan wel extra kosten verbonden.

Trainers

Boukje van Hilst, gecertificeerd hondentrainer

Eduard Deckers, dierenarts, specialist mens-dierrelaties, gecertificeerd begeleider familieopstellingen, Sjamanistische heling.

Plaats, tijd en duur

5 september 10.00 – 10.30, introductie (Boukje/Eduard)
12 september 10.00- 11.00 boswandeling/observatie (Boukje/Eduard)
19 september 10.00 – 12.00 opstellingsochtend/helend ritueel (Eduard)
26 september 10.00- 11.00 boswandeling/observatie (Boukje/Eduard)
3 oktober 10.00 – 12.00 opstellingsochtend/helend ritueel (Eduard)
10 oktober 10.00- 11.00 boswandeling/observatie (Boukje/Eduard)
17 oktober 10.00 – 12.00 opstellingsochtend/helend ritueel (Eduard)

Kosten

€ 250,- (50% reductie ivm try-out)

Inschrijven

Je kunt je opgeven bij Van Stal.

Tel +31(0)6 – 15323710

Email: info@vanstal.nl

Facebook
linkedinmail