Consult Hond

Het probleem

Waarschijnlijk, als je dit leest, ben je al een tijdje aan het worstelen met de gezondheid of het gedrag van je hond. Je bent al bij de dierenarts geweest, behandelingen zijn ingesteld, maar ondanks dat lijkt je hond niet op te knappen of komen de klachten weer terug.

Of wellicht heb je met de hond al gehoorzaamheidscursussen gevolgd, gedragsdeskundigen geraadpleegd, en diverse tips en trucs uitgeprobeerd, maar blijft je hond ondanks dat toch onbereikbaar op sommige momenten waardoor bepaalde situaties lastig blijven en het wandelen met de hond uiteindelijk niet zo ontspannen is als je had gehoopt.

Maar het kan ook zijn dat je je simpelweg zorgen maakt over de hond. Dat je het niet vertrouwt, dat de hond ergens mee lijkt te zitten, niet lekker in zijn vel zit.

Achtergrond

Waar we in onze Westerse manier van behandelen en begeleiden vaak overheen kijken is het emotionele deel van de hond. Dat is jammer want juist het emotionele deel van de hond kan ten grondslag liggen aan hoe hij zich gedraagt of de gezondheidsklachten die hij vertoont.

Honden hebben vandaag de dag een belangrijke taak te doen in het gezin waar hij terecht is gekomen. Tegelijkertijd heeft hij tal van eigenschappen die wij met gericht fokken hebben uitvergroot, maar in sommige gevallen niet helemaal tot hun recht kunnen komen waardoor de hond vast kan lopen. En dan hebben we tegenwoordig ook een groot aantal honden uit het buitenland die, voordat ze werden opgevangen, grote kans hebben trauma’s te hebben opgelopen.

Dierenarts Eduard Deckers heeft zich daarom toegelegd op de emotionele kant van problemen rond gezondheid en gedrag. Onderzoek in de humane geneeskunde heeft namelijk aangetoond dat langdurige stress een zeer ingrijpend effect heeft op het immuunsysteem en functioneren van het lichaam.

Ook heeft een emotionele onbalans op termijn ook effect op de energetische balans in het lichaam en uiteindelijk zijn de fysieke verschijnselen die we zien daarvan het resultaat.

Behandeling

Dierenarts Eduard Deckers past Sjamanistische Heelwijze toe waarbij hij is getraind en geoefend in het waarnemen van informatie die de hond bij zich draagt als het gaat over zijn gemoedstoestand en belevingswereld. Als de hond dit aangeeft kan hij vervolgens een heling laten plaatsvinden bij de hond die het dier helpt terug te brengen naar zijn oorspronkelijke staat van zijn.

De Sjamanistische Heelwijze is gebaseerd op het gegeven dat elk organisme zijn eigen heelheid bij zich draagt, zijn eigen vermogen tot heling, maar dat er een andere partij voor nodig is om dit te laten plaats vinden.

Te verwachten resultaat

Het effect van dergelijke heelwijze is dat de hond op een diepere emotionele en belevingslaag meer welzijn gaat ervaren, zich lekkerder in zijn vel gaat voelen, waardoor de emotionele onbalans verdwijnt. Dit heeft een heilzaam effect op de energetische onbalans maar ook deze, en de fysieke verschijnselen, behoeven soms ook aandacht. De ervaring leert dat de hond daardoor ook beter te bereiken is.

Kosten

Dergelijke behandeling duurt in eerste instantie zo’n anderhalf uur en de kosten hiervan zijn €115,- opgebouwd uit €55,- voor het (intake)consult en aansluitend €40,- per half uur voor de Sjamanistische Heling en eventuele energetische behandeling.

Wanneer je je afvraagt of deze behandelwijze iets voor jouw hond zou kunnen zijn, stuur dan een mail naar info@eduarddeckers.nl.

 

 

Facebook
linkedinmail